Exkluzív:

Magyarországot is érinti majd a világ leghosszabb buszos útja

56 napig tart majd a világ leghosszabb buszos útja.

Ezek Csehország legszebb látnivalói

A magyarok körében egyre népszerűbb Csehország. Ez nem is...

Pécs legjobb éttermei és bárjai: teszteltünk!

Pécsen vagy és nem tudod, hová ülj be ebédelni vagy vacsorázni? A választék igen széles, úgyhogy most abban szeretnénk segíteni, hogy kiválaszthasd, Pécs legjobb éttermei közül melyik lehet számodra a legideálisabb.

Kétségtelenül Magyarország egyik legszebb városa Pécs. Ebben a cikkben már összefoglaltuk, hogy szerintünk hová érdemes ellátogatni a mediterrán hangulatú városban.

Most azt mutatjuk meg, hogy szerintük mely éttermekbe érdemes elmenni, azaz melyek Pécs legjobb éttermei.

Pécsi éttermek

Bagolyvár étterem – ha panoráma mellett ennél valami finomat

Kétségtelenül az egyik legszebb helyen elhelyezkedő étterem, ami nem messze található a Tettyétől. A véletlen hozta úgy, hogy betértünk ide, de szerencsére nem voltak sokan, az asztalokon sem volt foglalt tábla.

A pincérek az alacsony létszám ellenére nem a teraszhoz, hanem a bejárathoz ültették az érkező vendégeket, ami sokat levett az élményből. A legnagyobb meglepetés mégis az volt, amikor egy óra után rákérdeztünk, hogy hogy áll a rendelésünk – ekkor kiderült, hogy elfelejtették leadni a szakácsnak. A Google értékeléseket olvasva nem egyedi esetről van szó, így fél óra után érdemes rákérdezni, hogy mi a helyzet.

A nagy nehezen kihozott étek viszont rendkívül finom volt, így e tekintetben majdnem a maximális pontszámot adjuk. Viszont mivel nem élvezhettük a panorámát az üres étteremben, ami a hely kuriózuma, nem valószínű, hogy valaha visszatérnénk.

Kiszolgálás3 pont
Étel9 pont
Berendezés8 pont
Ár/érték arány8 pont
Átlag:7 pont

Csülök bár – ha a nagy adagok rajongója vagy

Pécs nyugati végében található a Csülök bár, ahová semmiképp ne indulj el, ha nem foglaltál asztalt. Amikor először itt voltam, akkor még nem volt téliesítve a terasz, de az érdeklődők miatt megtették. Ez sem volt elég, nyárom már a kert részben is voltak, de így is mindig tele volt a hely.

Talán ennél jobb értékelése nem lehet egyik étteremnek sem. Aki szereti a csülköt, annak ide mindenképp érdemes ellátogatni. Annak sem kell aggódni, aki imádja a nagy adagokat, mert innen rendszerint úgy indulnak haza a vendégek, hogy elcsomagoltatják a maradékukat.

Hátrányként az étterem elhelyezkedését és a lassú kiszolgálást lehetne említeni, bár ennyi vendég mellett csoda, hogy fél óránként az asztalhoz jön a pincér.

Kiszolgálás7 pont
Étel9 pont
Berendezés7 pont
Ár/érték arány8 pont
Átlag:7,75 pont

Fiáker – házias ízek a belvárosban

Pécs egyik legnépszerűbb utcája a Király utca, amiből számos mellékutca nyílik. A Búza tér felé haladva a Felsőmalom utca 7. szám alatt találjuk sokak szerint Pécs legjobb éttermei közül az egyiket, a Fiákert.

Az étterem azért is egyedi, mert még szombaton is lehet kapni napi menüt, ami annyira olcsó és bőséges az a la carte étlapokhoz képest, hogy szinte mindig tele van és olyan érzés fog el, mint ha a nagymamához ugrottam volna be egy ebédre. De persze épp ez és a végtelenül kedves és rendkívül gyors felszolgálók adják meg azt a hangulatot, ami miatt ide érdemes visszatérni.

Az ételek egyáltalán nem kiemelkedők, de ez visszatükröződik az árban. Ellenben igen bőségesek – különösképp az egytálételek.

Pécsi éttermek: a Fiáker étterem
Egyszemélyes bőségtál a Fiáker Étteremben (Fotó: Plusz36)
Kiszolgálás10 pont
Étel6 pont
Berendezés6 pont
Ár/érték arány9 pont
Átlag:7,75 pont

Eozin Corso – elegáns étterem a színház mellett

Amikor kiültünk az étterem teraszára, ami a színház előtti térre néz, egyből az jutott eszünkbe, hogy rendelünk egy üveg bort és kiélvezzük az itt töltött időt. Első meglepetésként azt tapasztaltuk, hogy nem csak az italválaszték volt bőséges, de a pincérek is igen segítőkészek voltak és lesték minden kívánságunkat. Elegáns helyhez elegáns berendezés és udvarias kiszolgálás járt.

Szinte minden tökéletes volt egészen addig, amíg nem érkezett meg a rendelés, ami ez esetben egy barbeque-s oldalas volt. A vacsora hibátlan lett volna, ha a tetejét nem nyomták volna tele bolti tubusos kamu barbeque szósszal. Végig csak az járt a fejembe, hogy ezt miért kellett nekik elkövetni? Pláne egy ilyen helye, ahol a szósz nélkül igen erős kihívója lenne a legjobb Pécsi éttermek mindegyikének.

Persze ez nem jelenti azt, hogy minden ételük katasztrófális, de mindenesetre mi nem kóstoltunk más. Dicsérendő viszont, hogy ha a barbeque szósz nem is volt helyben készített, a boron nagy része helyi borászatoktól származott.

Kiszolgálás9 pont
Étel5 pont
Berendezés9 pont
Ár/érték arány7 pont
Átlag:7,5 pont
Pécsi éttermek: a Eozin Corso étterem
Barebaqe oldalas (Fotó: Plusz36)

Teca Mama Kisvendéglője – kirándulás után a megérdemelt falatok

Ha azt mondjuk, hogy piros kockás terítő étterem, na az tökéletesen definiálható a Teca Mamával. Itt az étlapon rántott ételek, csülök, oldalas, paprikásharcsa, de még fél kacsa is megtalálható.

Az étterem berendezése is a maga egyszerűségét tükrözi, nem akar több lenni, mint ami. Elhelyezkedés szempontjából tökéletes, mert itt található az Égervölgyi-tó. De akkor is ez lehet a tökéletes célpont, ha valaki egy távolabbi ponttól, például a Babás szerkövektől, a Zsongor-kőtől vagy csak az Éger-tetői kilátótól sétál le.

Eddig 5 alkalommal voltunk itt, a kiszolgálás minden alkalommal kifogástalan volt, ahogy az ételek esetében is azt kaptuk, amit ezen a szinten elvártunk.

Pécsi éttermek: Teca Mama Kisendéglője
Csülök a Teca Mama Kisvendéglőjében (Fotó: Plusz36)
Kiszolgálás10 pont
Étel8 pont
Berendezés5 pont
Ár/érték arány9 pont
Átlag:8 pont

Pécsi bárok

Amiket javaslunk:

  • Nappali (Király utca)
  • Művész Presszó
  • Cirflandi bár
  • Cooltour

Van véleményed a pécsi éttermekről? Írd meg kommentben!

Friss hírek

Végleg bezár a gödöllői kisvasút, mert nem kell az állami fenntartónak

Idén márciusban jelentették be, hogy a Gödöllői Erdei Vasúton...

Bemutatták Terézváros első kutyavécéjét

Elkészült Terézváros első (kísérleti) kutyavécéje - derül ki Soproni...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, ma...

Nevet változtatna India: így hívhatják az országot

A névváltoztatást első sorban a miatt szeretnék, mert akar...

Hírlevél

Ez is érdekelhet

Végleg bezár a gödöllői kisvasút, mert nem kell az állami fenntartónak

Idén márciusban jelentették be, hogy a Gödöllői Erdei Vasúton...

Bemutatták Terézváros első kutyavécéjét

Elkészült Terézváros első (kísérleti) kutyavécéje - derül ki Soproni...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, ma...

Nevet változtatna India: így hívhatják az országot

A névváltoztatást első sorban a miatt szeretnék, mert akar...

Nincs megállás: szeptemberben is indít járatokat a MÁV Horvátországba

A dugóban araszolás, hosszú buszozás vagy a repüléssel bonyodalmai helyett, kedvező áron utazhatsz a MÁV járataival a horvát tengerpartig.

Végleg bezár a gödöllői kisvasút, mert nem kell az állami fenntartónak

Idén márciusban jelentették be, hogy a Gödöllői Erdei Vasúton 2023 április 1-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel. Az ország egyetlen állami források nélkül...

Bemutatták Terézváros első kutyavécéjét

Elkészült Terézváros első (kísérleti) kutyavécéje - derül ki Soproni Tamás, a VI. kerület polgármesterének közösségi oldaláról. Az ötlet a tavalyi közösségi költségvetésre érkezett be, majd...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, ma 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból...

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írd ide a véleményed!
írd be ide neved