Exkluzív:

Magyarországot is érinti majd a világ leghosszabb buszos útja

56 napig tart majd a világ leghosszabb buszos útja.

Ezek Csehország legszebb látnivalói

A magyarok körében egyre népszerűbb Csehország. Ez nem is...

Mutatjuk a legjobb programokat a hosszú hétvégére

Összeszedtük az ország minden pontjáról azokat a programokat, amiket szerintünk nem lesz érdemes kihagyni a hosszú hétvége és a majális alkalmával. Találsz itt kulturális, zenei és gasztronómiai programot is.

Vígmajális

A hagyományokhoz híven az idén is megrendezik a <strong>Vígszínházban</strong> a Vígmajálist. Május 1-jén évadbejelentéssel, könyvbemutatókkal, családi programokkal és koncertekkel várják a közönséget, hogy együtt ünnepeljék a 127 éves teátrumot.

Este a nagyszínpadon exkluzív gálakoncertet adnak Budapest 150. és a Vígszínház születésnapja alkalmából. Délután dedikálás, plakát- és könyvárusítás, szelfigép és gyereksarok várja az érdeklődőket, valamint kedvezményes jegy- és bérletvásárlásra is lehetőséget biztosítanak. A Vígszínház társulata a Vígmajális program záróakkordjaként 19 órától a nagysikerű Víg125 koncertsorozat különkiadásával zenés időutazásra hívja közönségét.

Ingyenes napok a Vasúttörténeti Parkban

A Vasúttörténeti Parkban minden évben megjelölnek néhány napot, amikor ingyenesen lehet látogatni a kiállítást.

Ezen a hétvégén, április 30-án és május 1-én is ingyenes belépéssel várják az érdeklődőket 10:00 és 18:00 között Európa legnagyobb szabadtéri vasúti élményparkjába.

Ebben a két napban a fordítókorongozást is ingyen lehet kipróbálni, ami eredetileg a mozdonyokat egyik vágányról a másikra történő mozgatásában, illetve azok átforgatásában nyújtott segítséget.

Vasúttörténeti Park
Fotó: Fejes Antal/Vasúttörténeti Park

Zenés majális – fesztiválok Pécsen és Zalaegerszegen

Bár a VOLT Fesztivál idén nem lesz megtartva, a most következő hosszúhétvégén először rendezik meg a SopronFestet és az I. FesztiválExpót. Ez utóbbi inkább egy szakmai rendezvény, a SopronFest viszont a VOLT fesztiválhagulatát szeretné megidézni.

Az eseményen olyan nagy nevek lépnek színpadra, mit a Quimby, Azahriah, Halott Pénz, Wellhello, Krúbi, Punnany Massif vagy épp a Tankcsapda.

Jó hír azoknak, akik nem szeretnének nagyobb összeget kiadni belépőkre, hogy Sopron Főterén Sörnapokat tartanak, ahol minden nap ingyenes koncert várja az oda érkezőket. Itt többek között Charlie, Müller Péter Sziámi, Bérczesi Róbert és Kirschner Péter lép színpadra.

Hasonlóan nagyszabású rendezvény szerveznek Pécsen, ugyanis néhány év kihagyása után ismét megszervezték a Pécsi Egyetemi Napokat, azaz a PEN-t.

A fesztivál a kezdeti évekhez képest most sem a Zsolnay Negyedben, hanem az Expo Centerben lesz megtartva.

A baranyai fesztiválon fellép többek között a Halott Pénz, a 30Y, Majka, a Bohemian Betyárs, a Carson Coma, Krúbi és a Follow the Flow.

Majális és fesztivál a gasztronómia szerelmeseinek

Azoknak is számtalan program közül válogathatnak, akik inkább a gasztronómiát részesítik előnyben, de túlmennének az ilyenkor hagyományosnak mondott vizezett sör – virsli kombináción.

Fesztivál Agárdon

Pénteken veszi kezdetét Agárdon a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál, ahol számtalan táncegyüttes és zenekar lép színpadra. A majális napján is tartandó eseményen megismerhetjük a helyi főzdéket és borászatokat is.

A kirakodóvásár kiemelt kiállítói között szerepel az Agárdi Pálinkafőzde, a Csalló pálinka, valamint a Velencei-tó körüli borászatok: a Csóbor Pincészet (Agárd), Nagy Gábor borászata (Pázmánd), Dancsó Gábor pincészete (Kápolnásnyék), Köllő Zsolt (Pázmánd) és a Csordás – Nagy Pince (Pákozd).

Zalaegerszegi Sörfesztivál

A sör kedvelőinek érdemes lesz nyugat felé indulni, hiszen Zalaegerszeg belvárosában, a Sportcsarnok és Pláza előtti téren kerül megrendezésre a Zalaegerszegi Sörfesztivál április 29 és május 1. között.

A kézműves és import sörökön túl gasztronómiai, kulturális programok, sörivó verseny, vidámpark, játszóházak, kézműves vásár, bungee jumping, és megannyi koncert várja az érdeklődőket.

A színpadon többek között a Carson Coma, Beton.Hofi, az Ossian, Curtis és Azahriah is fellép.

Kézműves Sörmajális

Ha már nyugat, akkor érdemes megemlíteni Kőszeget, ahol 2023. április 30. és május 1. között tartják a Kézműves Sörmajálist. Két napon keresztül megannyi program várja az ide látogatókat. Nem csak azoknak érdemes ide ellátogatni, akik szeretik a sört, hanem azoknak is, akik a népművészet és a hagyományok iránt érdeklődnek. Lesz ugyanis néptánc, májusfa állítás és retro party is.

Friss hírek

Végleg bezár a gödöllői kisvasút, mert nem kell az állami fenntartónak

Idén márciusban jelentették be, hogy a Gödöllői Erdei Vasúton...

Bemutatták Terézváros első kutyavécéjét

Elkészült Terézváros első (kísérleti) kutyavécéje - derül ki Soproni...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, ma...

Nevet változtatna India: így hívhatják az országot

A névváltoztatást első sorban a miatt szeretnék, mert akar...

Hírlevél

Ez is érdekelhet

Végleg bezár a gödöllői kisvasút, mert nem kell az állami fenntartónak

Idén márciusban jelentették be, hogy a Gödöllői Erdei Vasúton...

Bemutatták Terézváros első kutyavécéjét

Elkészült Terézváros első (kísérleti) kutyavécéje - derül ki Soproni...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, ma...

Nevet változtatna India: így hívhatják az országot

A névváltoztatást első sorban a miatt szeretnék, mert akar...

Nincs megállás: szeptemberben is indít járatokat a MÁV Horvátországba

A dugóban araszolás, hosszú buszozás vagy a repüléssel bonyodalmai helyett, kedvező áron utazhatsz a MÁV járataival a horvát tengerpartig.

Végleg bezár a gödöllői kisvasút, mert nem kell az állami fenntartónak

Idén márciusban jelentették be, hogy a Gödöllői Erdei Vasúton 2023 április 1-től a menetrendi közlekedés bizonytalan ideig szünetel. Az ország egyetlen állami források nélkül...

Bemutatták Terézváros első kutyavécéjét

Elkészült Terézváros első (kísérleti) kutyavécéje - derül ki Soproni Tamás, a VI. kerület polgármesterének közösségi oldaláról. Az ötlet a tavalyi közösségi költségvetésre érkezett be, majd...

A Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter

A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, ma 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból...